12 Şubat 2013 Salı

KALP KRAKER PASTA


Bu pastayı bu ay ki Lezzet dergisinin ekinde gördüm. Sevgililer günü için ideal bir pasta, çok zamanınızı almıyor ama 1 gece önceden yapmanız lazım. Hem tadı, hem de görüntüsü güzel.

Malzemeler :
110gr. tereyağ
1 su bardağı süt
4 su bardağı un
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kakao
1 çay kaşığı kabartma tozu

Kreması için:
3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
100ml krema
1,5 çay bardağı toz şeker

160 gr bitter çikolata

Krakerleri yapmak için malzemelerin hepsini derin bir kapta yoğurun. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alınca streç film ile sarıp buzdolabında 20 dakika bekletin.
Hamuru tezgaha alıp kraker inceliğinde açın. 20cm'lik yuvarlak veya kalp kalıp ile 4 kraker kesin.
Krakerleri yağlı kağıt serili tepsilere koyun (2 kraker 1 tepsiye sığıyor).
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin.
Muhallebi için süt, un ve toz şekeri tencerede karıştırın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Ocaktan alıp kremayı ilave edip çırpın. Krakeri tabağa alın, üzerine sıcak muhallebiden koyun, üzerine kırılmış çikolata koyun. Krakerler bitene kadar bu işleme devam edin. Muhallebi soğuyunca pastanın üzerini kapatıp buzdolabında 1 gece bekletin.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder