17 Şubat 2013 Pazar

YAĞILI BAZLAMA


Eski zamanlarda bu kuzinenin üstünde ,büyük tepsilerde yapılırdı,sonra teflon tavanın içine daha küçük yapmaya başladık,şimdi daha da küçük yapıyoruz.Kulak memesi ,basit hamurdan da olur.

MALZEMELER:
-1-2 su bardağı koyu ayran,ekşimiş olursa daha da güzel olur
-1 kabartma tozu
-bir tutam karbonat da katarım ben,karbonatın kokusunu severim
-1-2 çorba kaş.sıvı yağı
-1 yumurta ,daha güzel kabarması için ,şart değil tabi,evde hep gıcıklık yapan biri bulunur ya
-kulak memesi olacak kadar un 

YAPILIŞI:
-önce ayran , kabartma tozu ve karbonat karıştırılır
-diğer malzemeler ilave edilip yumuşak hamur yorğurulur ve 20 dak. kadar dinlendirilir hamur
-büyük portakal kadar hamur alınır ,1 sm. kadar kalınlıkta merdane ile açılır unlu tezgahta 
-3-4 çorba ısıtılmış el tavada kısık hateşte iki tarafı kızartılır 
-*sağılıklı* beslenmeye çok meraklı olduğumuz için bir kağıt havluya dizeris 
-yarım asır önce kağıt havlu da yoktu,acaba o zaman nasıl yağısını alır mışık bunların yahu .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder