10 Şubat 2013 Pazar

portakallı zeytinyağlı kereviz


Sevgili Mevlüde'nin çay sofrasından son tarif muhteşem lezzetiyle zeytinyağlı kereviz. Ben herkezin yaptığı kerevizi yiyemem belkide düşkünlüğüm olmadığı için ama arkadaşım öyle güzel kıvamını tutturmuş ki, yememek mümkün değil di! Eh son tarif olunca bakalım ne yapıcam arşivdeki resimlerde bitti sayılır :) söz, söz Allah'dan bir mani olmazsa bloğumu ihmal etmemeye gayret göstericem.. Zarif arkadaşım nasıl mı yapmış? Buyrun beraber bakalım :)
 
2 tane havuç
1 tane büyük kereviz
1 tane büyük patates
2 tane kuru soğan
1/2 limonun suyu
1 tane portakalın suyu
1 çay bardağından 1 parmak eksik zeytinyağ
1 tane kesme şeker
tuz
üzerini süslemek için ince kıyım maydonoz ve dereotu
 
Zeytinyağında çok ince doğranmış soğanları ve küp doğranmış havuçları soteleyin. Patatesin kabuklarını soyup yıkayın küp doğrayın bir kaç su nişastası gidene kadar yıkayın. Kerevizide temizleyip küp doğrayın, patateslerle beraber havuçlara ilave edin karıştırın. Sebzelerin hizasına kadar su koyun kaynadığı zaman ocağı kısın portakal, limon suyu, şeker ve tuzu ilave edin kendi halinde tıngırdamaya bırakın :)
Suyunu çekerse sıcak su ilavesi yapın mümkün olduğunca az suyla pişermeye gayret gösterin. Soğudu zaman servis tabağına alın yeşillikleri üzerine serpin..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder