23 Şubat 2013 Cumartesi

kıymalı rulo börek


Kıymalı rulo börek marketlerde satılan hazır yufka ile yapılabilir. İsterseniz hamuru kendiniz yoğurarak yufka açabilirsiniz. En pratik olanı ise, rulo börek için hazır yufka kullanmaktır. Yufkanızı mahalenizdeki yufkacıdan tedarik ederseniz, böreğiniz daha da lezzetli olur. Sultan, kıymalı rulo böreğini bazen bu tarife göre yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
üç hazır yufka
250 gr. orta yağlı kıyma
üç orta boy soğan
bir iri domates
üç kaşık sıvı yağ
karabiber, pul biber,
çörek otu, maydanoz
tuz

Sos Malzemesi
bir yumurta "sarısı üzerine sürülecek"
bir çay bardağı süt
iki kaşık sıvı yağ

Yapılması
yufkaları "üçgen olarak" sekiz eşit parçaya bölün
yumurtanın beyazını, süt ve iki kaşık sıvı yağı ile çırpın
domatesi rendeleyin, maydanozu kıyın, soğanları yemeklik doğrayın
üç kaşık yağ içinde kıymayı taneleşinceye kadar kavurun
ardından sıra ile soğanı ve domatesi ilave edin kavurun
karabiber, pul biber ve tuzu ilave edin ve tuzunu ayarlayın
maydanozu ilave edin karıştırın ve ocaktan alın
yufka dilimlerini yayın ve üzerine sosu sürün
ardından yufkanın geniş tarafına bir kaşık iç koyun
ve iki ucunu iç tarafa kapattıktan sonra rulo yapın
ruloları yanmaz kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
ve üzerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpin
tepsiyi önceden 200°C ısıtlmış fırına sürün
20 dakika süre ile üstleri kızarıyıncaya kadar pişirin
fırından alın ve dilediğiniz gibi servis yapın.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder