10 Şubat 2013 Pazar

Banoffee Pies


Karamelli lezzetleri seviyorsaniz tam damak tadiniza gore mukemmel bir lezzet Banoffee pies..
tam Turkce karsiligini bulamadim ama muzlu karamelli tart denilebilir de..
tarifte kucuk tart kaliplarinda servis onerisi sunulmus ama buyuk tart kalibinda da pekala servis edilebilir..tart kaliplari'nin alti cikanlari kullaniyorum. Buyuk kalipta yapmak isterseniz biskuvi tabani yerlestirmeden once strec flim yerlestirin cikarmasi daha kolay olur sizler icin.


bu nefis tartla hafta basina baslamak  istedim :)

Malzemeler
- 250 g yulafli biskuvi
- 125 g tuzsuz tereyag (ben 100g kullandim)
- 2 tane muz
- 300 ml krema veya bir top vanilyali dondurma

Karamel sosu
- 395 g condensed milk (sut receli)
- 1/3 cup esmer seker (70 g)
- 50 g tuzsuz tereyag

Yapilisi
Mutfak robotunda biskuvi ve erimis tereyagini un gibi olana kadar cekin.
Biskuvi karisimini kaliplarin kenarlari ve icine duzgunce yerlestirip buzdolabina kaldirin.
Karamel sos icin condensed milk, seker ve tereyagini kucuk bir sos tenceresine alin.
Orta ateste tahta kasikla  yaklasik 10-12 dk karistirarak karamel koyu kivama gelene kadar pisirin.
Buzdolabinda sogumus olan biskuvi dosenmis kaliplara karamel sosu bolusturun.
Hazir olan tart'lari ilinana kadar disarida bekletip daha sonra buzdolabina kaldirin.
Buzdolabinda en az 1 saat veya bir gece bekledigi  takdirde cok daha lezzetli oluyor.
Servis etmeden hemen once tart'larin uzerine 2 muzu ince dilimleyip yerlestirin.
300 ml kremayi katilasana kadar cirpin ve muzlarin uzerine yerlestirip servis edin.

Veya bir top vanilyali dondurma nefis eslik ediyor.
Haftanizi  mutlu ve bereketli gecirmeniz dilegi ile..




-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder