24 Şubat 2013 Pazar

MERCİMEKLİ HAŞHAŞLI BÖREK

Haşhaş ve mercimeğin birleşmesiyle ortaya çıkan dışı çıtır içi yumuşak nefis bir börek
Eğer haşhaşlı lezzetleri seviyorsanız mutlaka denemelisiniz
Malzemeler
4 adet yufka
1 su bardağı haşhaş ezmesi
Sıvı yağ
İç malzemesi için
1 su bardağı yeşil mercimek
2 adet kuru soğan
Tuz,karabiber,pul biber,nane,kimyon
Hazırlanışı
Yeşil mercimek yıkanır tencereye alınır, üzerine sıcak su eklenir yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Tavaya sıvı yağ alınır yemeklik doğranmış soğan eklenir kavrulur.
Haşlanmış mercimek ilave edilir 5-6 dakika kavrulur baharatlar ilave edilir karıştırılır ve ocaktan alınır
Haşhaş bir kaba alınır üzerine sıvı yağ ilave edilerek inceltilir(akışkan bir kıvam olacak)
Yufkanın biri tezgaha serilir üzerine haşhaş karışım yufkanın her yerine gelecek şekilde sürülür
İkinci yufka haşhaş sürülen yufkanın üzerine serilir ve yufka 12 eşit parçaya kesilir
Yufkanın geniş tarafına mercimekli haçtan konur sigara böreği gibi sarılır yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir
Diğer yufkada aynı şekilde hazırlanır.
Kalan haşhaşlı karışım sarılan böreklerin üzerine sürülür,önceden ısıtılmış 185 dereceli fırında pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder