11 Şubat 2013 Pazartesi

fırında bal kabagı tatlısı

Sevmeyeni çok olsada ben bayılırım. Sadece kabağın cinsi önemli lifleri yoğun olan kabak bence sasımık ve lezzetli olmuyor. Alırken biraz şans işi galiba. Akşamdan şekere yatırılırsa çok daha iyi sonuç alırsınız pişirmek için acele etmeyin. Fırında yada ocakta mutlaka akşamdan şekere yatırın.
 
1 kg. kabak
şeker
 
Kabağın kabuklarını soyun yaklaşık dört parmak eninde dilimleyin. (Türkiye'de gerçi temizlenmiş ve dilimlenmiş bulmak mümkün) fırın kabına kabakları sıralayın her kabak diliminin üzerine 1 yemek kaşığı dolusu şeker dökün fırın kabının üzerini strecleyip buzdolabına kaldırın. Ertesi gün 200C fırında kenarları kahverengileşene kadar pişirin.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder