14 Şubat 2013 Perşembe

KAKAOLU KRİSTAL KURABİYE

MALZEMELER

100 gram tereyağı oda ısısında
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta
4 yemek kaşığı toz şeker
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1/2 paket kabartma tozu
YAPILIŞI
Oda ısısındaki tereyağı,sıvı yağ, yumurta  ve toz şeker iyice karıştırılır, un,kakao, ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir, ceviz büyükl
ğünde parçalar kopartılır, toz şekere bulanır yağlı kağıt serili tepsiye dizilip ortası parmakla bastırılıp çukurlaştırılır,180 derecede ısıtılmış fırında pişirilip soğutulur orta larına eritilmiş çukulata veya nutella sürülüp  servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder