26 Şubat 2013 Salı

MISIR UNLU TUZLU KEK

MISIR UNLU TUZLU KEK





malzemeler

  • 250 gram beyaz peynir
  • 150 gram rendelenmis kasar peynir
  • 1 su bardak ay cicek yag
  • 1 su bardak süzme yogurt
  • 1 su bardak misir unu
  • 2 su bardak bugday unu
  • 20 gram yas maya
  • 3 tane yumurta
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tatli kasik tuz
  • dere otu yaklasik 1 tatli kasik kurusunu kullandim
  • üzerine 1 tane yumurta sarisi ve susam

hazirlanisi

  • Yumurta , yogurt ve sivi yagi ilk önce bir cerpin mikserler .
  • Tuz ,dere otu ,yas maya malzemeleri ila ve edip devam cirpin .
  • Misir unu ve bugday unu ila ve edin .
  • Dere otunu ben kurusunu kullandim tazesi olursa cok daha güzel olur.
  • Mikserle iyice cirpin kasar peyniri ve beyaz peynir haricinde kek kivaminda bir hamur olmali.
  • En son peynirlerde ilave edip kasikla karisrip yaglanmis tepsiye dökün hamurunuzu .
  • Üzerine 1 tane yumurta sarisi sürüp 180 derece firinda pisirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder