10 Şubat 2013 Pazar

ELMALI KURABİYE

Malzemeler
200 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
 Un
İç harç için
4 adet elma
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için 
Pudra şekeri
Hazırlanışı
İç malzeme içi önce elmalar rendelenir şeker ile birlikte suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
Üzerine tarçın ve ceviz ilave edilir karıştırılır ocaktan alınır.
Hamur için
Karıştırma kabına yumuşak margarin ve pudra şekeri alınır iyice karıştırılır.
Yumurta,yoğurt ve sıvı yağ eklenir ve malzemenin birbiriyle karışması sağlanır.
Kabartma tozu,vanilya ve aza azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır 15 dakika dinlendirilir.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alınır çay tabağından biraz büyük açılır.
Hamurun bir kenarına iç harçtan konur ve bir tur sarılır alt tarfta kalan hamurda bıçakla 5,6 tane
uzun şeritler kesilir  rulo sarılıp ay şekli verilir
Hazırlanan kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.
Fırından çıkan kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder