26 Şubat 2013 Salı

HALLEY PASTA



Malzemeler:
* 10 adet halley bisküvi
* 2 poşet krem şanti
* 2 su bardağı soğuk süt
* 1 çay bardağı kırık fındık (kavrulmuş)
* 1 adet muz
* 1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için:
* 2 su bardağı süt
* 1 paket çikolatalı sos

Muzu küp küp doğrayın, halleyleri iri parçalara kırın.
Süt ve krem şantiyi çırpın. Şanti koyulaşınca içine fındığı, muzu, damla çikolatayı ve halleyleri koyup karıştırın.
Pastayı yapacağınız kabın içine streç film serin, karışımı içine koyup, bastırın.
Üstünü de streç film ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.
Toz çikolata sosunu ve sütü tencereye koyup pişirin. Kaynayıp kıvamı koyulaşınca ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Pastayı servis tabağına ters çevirin. Üzerine çikolata sosunu döküp servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder