18 Şubat 2013 Pazartesi

KADAYIF PASTASI



Malzemeler :

© 300 gr.tel kadayıf
© 1 su bardağı toz şeker
© 1 su bardağı ceviz
© 1 çay kaşığı tarçın
© 2 çorba kaşığı tereyağ
© Sıvıyağ

Kreması için :
© 1 lt.süt
© 1 su bardağı toz şeker
© 1 yumurta sarısı
© 1 paket vanilya
© 2 çorba kaşığı un
© 1 çorba kaşığı nişasta


Kadayıfı ince ince doğrayın. Geniş bir tencereye biraz sıvıyağ koyup kadayıfı kavurmaya başlayın. Şekerini ilave edip kavurmaya devam edin. Rengi iyice kızarınca cevizi ve tarçını ilave edin. Biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakın.

Kreması için; sütü, tencereye koyun. İçine toz şekeri, yumurta sarısını, vanilyayı, unu ve nişastayı ilave edin. Kıvamı koyulaşana kadar çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatın.

Kelepçeli kalıbı servis tabağına koyun. Kadayıfı 3'e bölün. İlk bölümünü zeminine koyup elinizle bastırın. Kremanın yarısından biraz fazlasını kadayıfın üstüne dökün. Kadayıfın ikinci kısmını üstüne serpin. Kalan kremayı kadayıfın üstüne dökün. Kadayıfın kalan son kısmını üstüne serpin ve soğumaya bırakın.
İyice soğuyunca kelepçeli kalıbı dikkatlice çıkartın.
İsterseniz üstünü meyve ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder