29 Ekim 2010 Cuma

VİŞNE SOSLU ÇİKOLATALI BROVNİ

MALZEMELER
3 yumurta
1/,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
½ su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
½ su bardağı vişne suyu
1 paket vanilya
1 pakat kabartma tozu
1 paket hazır çikolata sosu
Bitter çikolata
YAPILIŞI
Yumurtalar ve  toz şeker mikserle 5 dakika çırpılır , sıvıyağ,vanilya, kakao,süt eklenerek tekrar çırpılır, 1 su bardağı karışımdan ayrılır, elediğimiz un ve kabartma tozu da ilave edilerek kaşıkla karıştırılarak yağlanmış bir borcama veya tepsiye dökülerek 170 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişer.  Kare dilimlenir, üzerine vişne suyu dökülür ve ayırdığımız 1 su bardağı sosta  dökülür , çikolata sosu tarifine göre  pişirilir, üzerlerine dökülür veya ben mari usulu ereittiğimiz çikolata dökülerek servis yapılır.
NOT: eski bloğumdan bir tarif  bu gün bir kermes için yaptım ama  yeni resmi sonra ekleyeceğim harika bir kek tavsiye ederim .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder