29 Ekim 2010 Cuma

havuç salatası nasıl yapılır

Havuç sofralarımıza çorba, salata, kızartma, dolma, zeytinyağlı yemek, köfte, turşu, mücver, cacık, marmelat, reçel, helva, çeşitli tatlı, ekmek, kek ve garnitür olarak gelir. Yemekler arasında havuç katkılı fazlasıyle yemek çeşiti vardır. Çoğu yemekte havuç kullanılır. Bu nedenle, havuçu kendim derin dondurucuda şu şekilde saklarım. İhtiyacım ölçüsündeki havuçları uygun büyükükte doğrarım. Parçaları kaynar su içerisinde 2 dakika şok haşlarım ve soğuk sudan geçirdikten sonra, tek seferde kullanacağım ölçüde poşetler, derin dondurucuda saklarım. Sultan, bazen sade havuç salatasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin

Neler Lazım
üç havuç
üç kaşık zeytinyağ
yarım limon
karabiber, tuz

Yapılması
havuçları soyun ve rendeleyin
kase içinde limon suyu, zeytinyağı ve karabiberi karıştırın
karıştırma kabı içinde rendelenmiş havuçlara tuz serpin, karıştırın
üzerine hazırladığınız sosu gezdirin, karıştırın
ve gönlünüzce servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder