20 Ekim 2010 Çarşamba

KURU BAKLAVA

MALZEMELER
9 adet baklavalık yufka
9 kaşık toz şeker
6 kaşık tahin(tarifin aslında 9 kaşık ben 6 kaşık kullandım)
9 kaşık ceviz
100 gram tereyağ (eritilimiş)
 YAPILIŞI
Yufkanın bir tanesi masaya serilir, üzerine eritilimiş tereyağ fırçayla hertarafına gelecek şeklde sürülür, ikinci yufka serilir oda aynı şekilde yağlanır, üçüncü yufkada serilir ,yağlanır üzerine 2 kaşık tahin sürülür, 3 kaşık toz şeker serpilir, 3 kaşık ceviz serpilir, çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapılır, verev kesilir tepsiye yağlı kağıt sererek yerleştirilir, diğer yufkalarda aynı işlem uygulanır,kalan yağımız üzerlerine sürülür ısıtılmış 180 derce fırında pişirilir .NOT : SEVGİLİ BİRSENCENİN TARİFİ BEN TAHİNİNİ AZALTIM
Ağızda dağılan harika bir tarif

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder