27 Ekim 2010 Çarşamba

ÜSTÜ MERENGLİ(BEZE),ALTI KARAMELLİ, FINDIKLI VEE AYVALI MUHALLEBİ

HAVA YAĞIŞLI VE KAPALI İKEN ÇEKTİĞİM VE RESİM KONUSUNDA ÇOK BAŞARILI OLAMADIĞIM İÇİN BENİ HOŞGÖRÜN:))))) ****LEZZET GARANTİLİ***
AMA SİZ RESİMLERİN ÜSTÜNE TIKLARSANIZ DAHA BÜYÜK GÖREBİLİRSİNİZ
AYVALARI BAHÇEMİZDEKİ KÜÇÜK AĞAÇTAN ELLERİMLE TOPLADIM:))




ÜSTÜ MERENGLİ(BEZE),ALTI KARAMELLİ,FINDIKLI VEE AYVALI MUHALLEBİ


çoook uzun bir başlık oldu farkındayım ama inanın her katı ayrı bir lezzet şöleni oldu,üstelik ayvaları daha çok küçük olan( hem de ekmek ayvası) ağacımızdan büyük bir zevkle topladım


Taban için:
4 adet ayva,
4 kaşık şeker,
1 fincan su,
1 su bardağı parçalanmış fındık,
Ayvalar rendelenir,su ve şekerle kısa süre pişirilir,

Muhallebisi için:
1 litre süt,
1 su bardağından 1 parmak eksik şeker,
4/3 su bardağı un,
2 yumurtanın sarısı,
1 vanilya,
1 kaşık zeytinyağlı margarin ile muhallebi pişirilir,
Vanilyası en son konur,varsa damla sakızı da çok güzel olur

Üstüne MERENG(BEZE)yapmak için:
2 yumurtanın akı,
2 kaşık pudra şekeri,
Bir fiske tuz

Bir tavaya 4 kaşık şeker ve fındıklar konur,karamelize edilir ayvalar ilave edilir karıştırılır,
Cam fırın kabına bu karışım yayılır,
Üstüne ılıyan muhallebi dökülür,
2 yumurtanın akı ile 2 kaşık şeker mikserle köpürtülür,muhallebinin üstüne yayılır veya sıkılır,ısınan fırına (üstten ısı verilerek) konur,fazla kızartmadan fırından çıkarılır,buzdolabında soğutulur



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder