16 Ekim 2010 Cumartesi

BELİS TATLISI

MALZEMELER

5 yumurta
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 kutu krema
2 tane kabartma tozu
6 tane hazır baklavalık yufka
ŞERBETİ
4 su bardağı su
3 su bardağı tozşeker
yarım limon
YAPILIŞI

Yumurta ve şekeri iyice çırpın sıvı yağı, kremayı, irmiği, kabartma tozunuda ilave edip tekrar iyice karıştırın.Dikdörtgen borcamı yağlayıp bir kat yufka serin bu karışımdan üzerine gezdirin tüm yufkalarda bu işlemi uygulayın ve 6 yufkayı aralarına bu harçtan yayarak bitirin.Kalan malzemeyide üzerine iyice yayın 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.Tatlının hamuru pişerken şerbetini hazırlayın.Şeker ve suyu bir tencereye alıp 15 dakika kaynatın içine yarım limon ilave edip 5 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve ılınmasını bekleyin.Tatlı hamuru ılıyınca ılık olan şerbetide üzerine dökün soğuyunca kaymakla servis yapın.

 NOT:  TARİF 
BLOGSPOT ARKADAŞIMIZIN BLOĞUNDAN ÇOK DEĞİŞİK VE GÜZEL BİR TATLI REVANİYİ VE EKMEK KADAYIFI TATLISINI  ANDIRIYOR
HAMARAT ABLA TATLI YİYELİM TATLI YARIŞALIM yarışmasına yolluyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder