23 Ekim 2010 Cumartesi

Hamsi Dolması

Merhaba sevgili takipcilerim ve arkadaşlarım güzel bir haftasonu 
geçirmenizi dilerim.
Bugün vereceğim tarifim hamsi dolması.
Benim çok sevdiğim bir balıktır kendiler ve hamsiden başka balık pek yemiyorum.
Sizlerde bir hamsi severseniz  farklı bir lezzet  denemek isterseniz mutlaka denemenizi tavsiye ederim
Malzemeler
Yarım kilo iri  hamsi
3 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
Bir tutam maydanoz
Tuz
Yapılışı
Hamsiler ayıklanıp kılçıkları çıkarılır ve iyice yıkanıp suyunu süzmesi için bir kenarda bekletilir.
Kuru soğanlar piyaz (yarım ay şeklinde) doğranır.
Tavaya sıvıyağ alınır soğanlar eklenir ve kavrulur.
Soğanlar kavrulunca salça eklenip karıştırılır ince kıyılmış maydanozu ve tuzunu  ekleyip ocaktan alınır.
Bir tane hamsiyi alıp ortasına hazırlanan içten biraz konur ve sarma gibi sarılır yağlanmış
fırın kabına dizilir.Hamsileri sarma işlemi bitince üzerine biraz sıvıyağ gezdirilir.
Önceden ısıtılmış fırında hamsi dolmalar kızartılır.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder