31 Ekim 2010 Pazar

TAVUKLU MANTAR ÇORBASI


TAVUKLU MANTAR ÇORBASI
Öncelikle herkese selamlar,sevgiler vee sağlıklı,mutlu,huzurlu en önemlisi hayırlı bir hafta dilerim:) ve haftaya çok lezzetli ayrıca şifalı bir çorba tarifi vererek başlamak istedim:)

Aslında ben mantar çorbasını pek sevmezdim,ta ki sevgili ahsenhatice de yiyene kadar
O kadar lezzetli pişirmiş ki hemen tarifini aldım ve ben de pişirdim,ondan farklı olarak içine tavuk eti de ilave ettim,daha besleyici olsun diye:))

250 gr mantar,
Az miktarda haşlanmış tavuk göğüs eti ve suyu,
1 su bardağı yoğurt,
1 kaşık tereyağı,
1 kaşık zeytinyağı,
2 kaşık un
Mantarlar limonlu sıcak su ile kısa süre haşlanır,ince dilimlenir,
Tencereye un ve yağ konur birlikte kavrulur,yoğurt ilave edilir biraz daha kavrulur tel çırpıcı ile çırparak kaynatılır,
5 su bardağı tavuk suyu veya su ilave edilir kaynayınca dilimlenmiş mantarlar ilave edilir,mantarların ön pişirmesi yapıldığı için kısa süre sonra ocak kapatılır,servis yapıldığında arzuya göre pul biber,karabiber dökülerek afiyetle yenir:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder