24 Ekim 2010 Pazar

BAKLAVALIK YUFKA İLE GÜL BAKLAVASI

MALZEMELER
15 adet baklavalık yufka
125 gram tereyağ
ceviz
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir iki damla limon suyu
YAPILIŞI
Yufkanın bir tanesi  masaya serilir, yufkananın boyutunda bir tepsi ile yufka yuvarlak kesilir,ortaya doğru iki tarafından toplanır, diğer iki tarafındanda toplanır, yaprakların bir   parçası ortaya doğru kapatılır, üzerine ceviz konularak diğer taraflarda üzerine kapatılır, ters çevrilip tepsiye yerleştirilir, diğer yufkalarada aynı
işlem uygulanır, eritiğimiz tereyağ üzerlerine sıcak sıcak dökülüp bekletmeden ısıtılmış 180 dercede fırında kızarana kadar pişrilir, şerbet 10 dakika kaynatılır, limonsuyu sıklır,2-3 dakika daha kaynar,  şerbet sıcak  tatlı soğuk olacak .
NOT: ÇOK ŞERBETLİ  SEVMEYENLER ŞERBET ÖLÇÜSÜNÜ YARIM  BARDAK AZALTABİLİRLER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder