29 Aralık 2009 Salı

YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN



BU KEKLERİ ARKADAŞIMIZ
SAYFASINDA GÖRÜNCE HEMEN DENEDİM BİR ÇOK ARKADAŞIMIZDA YAPTI GÖRÜNTÜSÜ HARİKA ARKADAŞIMIZ KADAR GÜZEL YAPAMA SAMDA YİNEDE  TEŞEKKÜRLER ARKADAŞIM

,

Malzemeler 
3 yumurta
75 g seker
25 g nişasta ( 1 tepeleme yemek kasığı)
25 g un ( " " " )
100 g ince çekilmiş badem
Süslemek için:
150 g pudra sekeri
200 g beyaz çikolata
150 g çekilmiş antep fıstığı
1/2 limon suyu
ayrıca
yağlı
ı fırın kağıdı
10-12 Kağıt raptiyesi
Yapılışı:
°Yağlı fırın kağıtlarından capı 16 cm olacak şekilde 10-12 daire kesin.
(ben fincan tabaklarını kalıp olarak kullandım.
°Kesilen dairenin bir tarafını ortasına kadar kesin ve iki ucundan tutarak huni olacak şekilde katlayın ve kağıt raptiyesi ile tutturun.
°Yumurta beyazını bir tutam tuz ile çırpın yavaş yavaş sekeri ilave edin ve kar haline getirin.
°Yumurta sarılarını unu ,nişastayı ve bademide bu karışıma ekleyin.Bu aşamada tahta kasık ile tek yöne karıştırın.
°Hamuru bir dolap poşetine koyun ve ucunu kesin(poşet kullanmanız daha temiz çalışmanızı sağlayacak)Hazarlanan hunilere 1 parmak kalacak şekilde paylaştırın.Sonra bu hunileri fincanların içine düzgün oturtun.Fırın tepsisine dizin.
°180 dereceli fırında 15-20 dakika pişirin.(korkmayın fincanlara bir şey olmuyor.!

°Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.Pişen kekleri kağıtlarından  çıkarın.Fırça yardımı ile altta bir parmak kalınlığında yeri bırakarak çikolatayı sürün ardından antep fıstığına bulayın.
°Pudra sekerini yarim limon suyu ile karıştırın (fazla sulu olmasın)ve bu glazürü cam ağaçlarını tepesine kaşık yardımı  ile dökün.
°Servis etmeden kar efekti için pudra sekerini serpmeyi unutmayın..Saklama kabında 2 hafta kalabiliyor...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder