20 Aralık 2009 Pazar

SÜTLAÇ


Uzun zamandır canım istiyordu. Üşengeçlikten olsa gerek :)) sonunda pes edip girdim mutfağa..
Hem pratik hemde çok leziz..Balıklama başka bir konuya atlıycam ama tayin işini merak edip soran arkadaşlarım olmuş Hepsine teşekkürlerimi gönderiyorum. Eşim 15 gün sonra Kastamonu yolcusu Allah nasip ederse.Son alınan karar itibari ile bizde nasipse yaza okullar kapanınca gidicez yanına.Hem kızın okullar kapanıcak hemde ben doğumu Manisada bildiğim kontrollerimi yapan doktorumda yapıcam. Zorluklar olucak evt ama zahmet olmadan rahmet olmuyor.Sabrın sonu inşallah selamet.Neyse şimdi sütlacıma geçmek istiyorum.
Malzemeler:
1 kilo süt
1,5 çay bardağı pirinç
2 su bardağı su(pirinci haşlamak için)
2 yemek kaşığı pirinç unu
2 su bardağı şeker
tarçın
kırık fındık
Yapılışı:
1,5 çay bardağı pirinci 2 su bardağı suda suyunu çekinceye kadar haşlarız.Suyunu çekmiş olan pirinçlerimize 1 kilo sütümüzü koyar bir kaç dakika kaynatırız.Pirinç unumuzu kasede biraz suyla açtıktan sonra bir kaç kepçe sıcak sütümüzden ekleriz kasemize.Pirinç unumuzu tencereye ekleriz.2 su bardağı şekerimize ekler bir iki taşım kaynatıp kaselere boşaltırız.Üzerini arzuya göre tarçın ve fındık kırıklarıyla süsleyebiliriz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder