6 Aralık 2009 Pazar

LABNELİ KEK

İlk kez denediğim bu kek gerek tadı gerek kokusuyla harika oldu.Pişerken etrafa harika kokular yayıldı.Özellikle çocuklarında seveceği yumuşacık bir kek isterseniz bu kek tam sizlik.

MALZEMELER:

3adet yumurta
2 yemek kaşığı kadar tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 kutu labne (200 gr.)
2 su bardağı un
1,5 su bardağı şeker
1 paket kabartmatozu
1 limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI:

Oda ısısındaki tereyağ ,sıvıyağ,labne ve şekeri iyice çırpın.Yumurtaları katıp yine çırpın.Un ve kabartmatozunu eleyerek karışıma ilave edin.Rendelediğiniz limon kabuğunu katın ve yine çırpın.Ben bir limon kabuğu koydum ama iki tane olsa sanırım daha güzel olacak bir dahakine iki limon kabuğu koyucam.Bir güzel çırptığınız karışımınızı yağlanmış kek kalıbına dökün 170 derecedeki fırında 40 dakika pişirin.İçine bıçak batırdığınızda kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir.Pişen keki fırından alıp 15 dakika soğutup kalıptan çıkarın afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder