6 Aralık 2009 Pazar

HAŞHAŞLI BÖREK
-PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 49.HAFTA-

Arkadaşlarımızın yaptığı etkinliklere elimden geldiğince katılmaya çalışıyorum Sevgili halise ablamın tarifi olan haşhaşlı börek tarifinide 49.Porselen Demlik Çay Saati etkinliğinin ev sahipliğini yapan sevgili arkadaşım Alime'ye http://mutfaktasanat.blogspot.com gönderiyorum. Arkadaşıma kolay gelsin diyor,bol tarifli bir etkinlik diliyorum.
Malzemeler
  • Hamuru için:
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 paket yaş maya
  • Yeteri kadar tuz ve 1 tatlı kaşığı şeker
  • Yeteri kadar un
  • İçine
  • 1 çay bardağı tahin
  • 2 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı haşhaş
  • Üzerine
  • 1 yumurta,susam
Yapılışı
Çukur bir kabın içine sıvıyağ,süt,ılık su,maya ve şekeri koyup karıştıralım,tuzunuda ekleyip yavaş yavaş unu ilave etmeye başlayalım kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edelim.Üzerini temiz bir bezle örtüp mayalanmaya bırakalım.Hamurumuz mayalandığında 3 parçaya bölelim,oklava ile yarım cm.kalınlığında açalım.
Diğer tarafta haşhaş,sıvıyağ ve tahini karıştıralım açtığımız hamurun içine sürelim,üzerine dövülmüş cevizden serpelim.Rulo şeklinde saralım 3 parmak genişliğinde keselim,kestiğimiz parçaları aralarında 1cm.boşluk bırakarak tepsiye dizelim (aralarındaki boşluk çok fazla olursa, hamur pişerken yayılıyor.Bu şekilde koyunca hamur yayılmıyor,pişme sırasında birbirinden destek alarak yukarı doğru kabarıyor) diğer hamurlarımızada aynı işlemi uygulayalım ve üzerine 1 yumurta sürelim,susam serpelim.180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder