12 Aralık 2009 Cumartesi

İglo İle Pratik Lezzetler

Hobimle Mutluyum Lezzet Okulu'nda İglo ile pratik lezzetler dersimiz perşembe akşamıydı. Sevgili Tijen yemek kursunu kazananları açıkladığında listede kendi ismimi de görünce hem mutlu olmuş hem de çok heycanlanmıştım.

Hüseyin Hoca ile hazırladığımız menü İglo'nun bahçe bezelyesi, karidesi, soya fasülyesi, somonu ve prenses patatesi ile lezzetlendi.

Mantarlı karides salatası (İglo'nun karidesleri pişince küçülmeyen cinsten..)

Yufkaya sarılı bezelyeli köfte (bezelyeler İglo'nun iddia ettiği gibi "bahçeden toplanmış gibi" lezzetliydi, prenses patates ise şık sunumlar için çok ideal)

Somon provensal; buğulama sevmem diyordum, fikrimi değiştirdim..

Hüseyin Hoca'nın hazırladığı somon provensal tabağı

Soya fasülyeli sebzeli basmati

Hüseyin Hoca'nın hazırladığı soya fasülyeli sebzeli basmati tabağı

Sevgili Zeynep ve Tijen'le tanışıp birlikte yemek yapmaktan ve Hüseyin Hoca'nın pratik yöntemleri ve püf noktalarından çok keyif aldım. Yemeklerin hepsini evde de deneyeceğim, o zaman tarifleri de paylaşırım. Fırsatını bulursanız mutlaka bu kursa katılın, keyif alacağınızdan ve güzel şeyler öğreneceğinizden şüpheniz olmasın.. Sevgili Tijen'e bir kez daha teşekkürler..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder