5 Eylül 2008 Cuma

Yoğurt Çorbası (İftar Bereketi)

Eskiden yoğurt çorbası, nam-ı diğer yayla çorbası, sofraya geldiğinde yüzüm düşerdi; şimdiyse favori çorbalarım listesinde ilk üçte yer alıyor. Belki de sağlıklı olmadığından bu kısmı es geçen annemin aksine, benim çorbanın "hakkını verip" içine yağda kavrulmuş nane ve pulbiber eklediğimdendir.. Eminim siz de bu lezzete hayır diyemeyeceksiniz..

Malzemeler:
8 su bardağı su
1 çay bardağı pirinç


Terbiyesi için:
2 yumurta
2 su bardağı yoğurt

1 kahve fincanı un

tuz


Süslemek için:

kuru nane

pul biber

tereyağ


Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra tencereye alın ve suyu da ekleyerek kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu esnada terbiye malzelerini derin bir kaba alarak çırpıcıyla karıştırın. Pirinçler yumuşayınca suyundan 1-2 kepçe terbiye sosuna dökün ve birkaç kez karıştırın ki sosu çorbaya döktüğünüzde çorba kesilmesin. Terbiye sosunu yavaş yavaş pirinçlerin olduğu tencereye dökün, aralıksız karıştırın. Tencerenin ağzını kapatıp 10-15 dk. pişmeye bırakın. Servis edeceğiniz zaman tereyağ, nane ve pul biberi küçük bir cezvede yakın ve çorbanın üzerine gezdirin.



Afiyet olsun!

Not: Yoğurt çorbasını Sevil'in İftar Bereketi Etkinliği'ne yolluyorum, Sevil'cim kolaylıklar diliyorum, bereketli bir etkinlik olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder