6 Eylül 2008 Cumartesi

RAMAZAN PİDESİ

Ramazan etkinliği için sevgili Sevil ev sahipliği yapıyor kolay gelsin sevilcim bu nefis pideleri etkinliğe gönderiyorum .
MALZEMELER
500 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
175 ml ılık su
175 ml ılık süt
1 tatlı kasıgı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bolca kepek unu
1 yemek kaşığı tereyağ
Yumurta sarısı
YAPILIŞI
Un hamuru yoğuracağımız kaba elenir, maya, tuz, şeker eklenir iyice karıştırılır.Süt ve su karıştırılır ,yavaş yavaş una ilave dilerek yumuşak bir hamur yoğurulur, sıvıyağıda ekleyerek iyice yoğurulur , ele yapışan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Yoğurduğumuz hamur iki parçaya bölünüp bol unlu tezgahta mayalanmaya bırakılır .
Hamur mayalandıktan sonra üzerine hafif bastırılarak gazı alınır .
Biraz daha yoğurduktan sonra kepek unlu tezgahta, yuvarlak bir şekil vererek tekrar mayalanması için bekletiyoruz. 40 dakika sonra yağlı kağıt serili tepsiye bol kepek unu serperek hamuru yerleştiriyoruz etrafına parmaklarımızla daire çiziyoruz, orta kısmı tombikleşecektir sakın bastırmayın, son olarak da baklava şeklinde veya küçük kareler yapıyoruz. Bunu yaparken un ve su ile ayran kıvamında bir bulamaç hazırlıyoruz ve parmaklarımızı önce bulamacın içine batırıp şekil veriyoruz. Şekillenen pidemizin üzerine tereyağını hafif eritip sürüyoruz. En son olarak yumurta sarısı sürüyoruz , susam ve çörek otu serpip 200 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT: Birdilim düş.blogspot.com arkadaşımızın sitesinde gördüm kendiside tarifi RUKİ nin sitesinden alıp denemiş gerçekten fırındaki pideleri aratmayan çok nefis bir pide oldu teşekkürler arkadaşım .
Ben yarım ölçü yaptım 2 adet pide çıktı verdiğim malzeme ölçüleri benim yaptığım yarım ölçü pidelerin ölçüsü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder