3 Eylül 2008 Çarşamba

VELİBAH

MALZEMELER
1 kilo un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kurumaya (instant)
1 çorba kaşığı şeker
Aldığı kadar ılık süt
İÇ MALZEMESİ
1kilo patates, tuz, pulbiber, karabiber, tereyağ (50 gram)
YAPILIŞI
Unun içine tuz, şeker, maya katılıp iyice karıştırılır , süt yavaş yavaş eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.Mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde bezeler yapıp nemli bir bezin altında bekletelim. Patatesler haşlanır, sıcakken iyice ezilir , iyice ezilmesi gerekiyor hamurumuz açılırken yırtılmaması için, içine tuz, karabiber, pulbiber ve tereyağ katılır, yağ iyice yedirilir, mandalina büyüklüğünde kopartılıp resimdeki gibi top şekline getirilir. Bezelerimizden alıp unlanmış masa veya tezgah üstünde biraz açılır içine patatesler yerleştirilir, ağızlarını kapatıp elimizle ortasından bastırarak yavaş yavaş açabildiğimiz kadar açıp sonradan oklavayla istediğimiz incelikte açıyoruz ,Teflon tavada veya sac üzerinde pişiriyoruz,pişen hamurları tereyağ ile yağlayıp üst üste diziyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder