6 Eylül 2008 Cumartesi

İZMİR KÖFTE

MALZEMELER
500 gram kyma
1 adet kurusoğan
1 yumurta
2 dilim bayat ekmek içi
2 kaşık galeta unu
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber, kekik, kimyon
4 adet patates
1 adet kırmızıbiber
3 adet domates
5-6 aet yeşilbier
1 kaşık biber salçası
2 kaşık sıvıyağ
YAPILIŞI
Kıyma, ekmek, maydanoz, yumurta, soğan, galeta unu ve baharatlar katılıp köfte yoğurulur, şekil verilir.
Patatesler yuvarlak dilimlenir tepsi yağlanır patatesler dizilir, üzerine köfteler dizilir, domatesler biberler dilimlenip yerleştirilir salça 2 su bardağı su ile sulandırılır içine sıvıyağ eklenir , köfetelerin üzelerine dökülür ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder