24 Eylül 2008 Çarşamba

Mercimek Aşkına!

Her gün yeseniz bıkmayacağınız bir yemek var mı? Yukardaki fotoğraf benim mercimek aşkımı anlatıyor. Yaz kış demeden her canım çektiğinde, ailemizin iki kişilik olduğuna bakmadan, iki bardaktan yapar ve afiyetle yerim.

Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan
2 adet domates (mevsim itibarıyla domatesler renk vermiyorsa salça miktarını arttırın)
2 tatlı kaşığı domates salçası
sıvıyağ
oda ısısında su
tuz


-mercimek bitkisi şema diyagramı-

Mercimekleri bir kaba alıp içindeki taş vb. şeyleri ayıkladıktan sonra iyice yıkayın ve üzerini aşacak kadar su ekleyip tuz dökün. Mercimekler bu şekilde 15-20 dk. beklerken yemeklik doğradığınız soğanı sıvıyağda 3-4 dk. çevirin ve blenderdan geçirdiğiniz domateslerle salçayı da ekleyip harmanlayın. Suyunu süzdüğünüz mercimekleri tencereye alıp sosla iyice karışmasını sağlayın. Tencereye mercimeklerin üzerini aşacak kadar su ekleyin ve orta ateşte mercimekler yumuşayıncaya kadar yemeği pişirin. Pişerken yemek suyunu çekerse sıcak su ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Not: Mercimeğe biraz sirke ekleyip yanında kuru soğanla da servis edebilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder