20 Eylül 2008 Cumartesi

ETLİ VE PEYNİRLİ PİDE

Daha önce yaptığım ramazan pidelerini peynirli ve etli hazırladım mutlaka deneyin çok güzel yumuşacık ,lezzetli pideler oluyor .bu malzemeyle 1 etli 1 peynirli pide hazırladım .Afiyet olsun
MALZEMELER500 gram un
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant maya
175 ml ılık su
175 ml ılık süt
1 tatlı kasıgı şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bolca kepek unu
2 yemek kaşığı tereyağ ( 1 kaşığı etin ve peynir in üzerine küçük parçalar halinde kesip )konulacak
Yumurta sarısı
İÇ MALZEMELERİ
250 gram kuşbaşı et( çok küçük kesilmiş nohut büyüklüğünde )
1 adet kurusoğan
1 adet domates
Tuz, arabiber, pulbiber,kekik
1 kaşık sıvıyağ
sıvı yağ kızdırılacak etler katılıp suyunu çekince küçük doğranan soğan eklenir iyice kavrulur, küçük doğranmış domates ilave edilir domateslede iyice kavrulup baharatları eklenir , soğuyunca pidelerin üzrine konulur .
PEYNİRLİ İÇ
Beyaz peynir , kaşar peyniri, maydanoz, pulbiber,
YAPILIŞI
Un hamuru yoğuracağımız kaba elenir, maya, tuz, şeker eklenir iyice karıştırılır.Süt ve su karıştırılır ,yavaş yavaş una ilave dilerek yumuşak bir hamur yoğurulur, sıvıyağıda ekleyerek iyice yoğurulur , ele yapışan çok yumuşak bir hamur olması gerekiyor.Yoğurduğumuz hamur iki parçaya bölünüp bol unlu tezgahta mayalanmaya bırakılır .
Hamur mayalandıktan sonra üzerine hafif bastırılarak gazı alınır .Biraz daha yoğurduktan sonra kepek unlu tezgahta, yuvarlak bir şekil vererek tekrar mayalanması için bekletiyoruz. 40 dakika sonra yağlı kağıt serili tepsiye bol kepek unu serperek hamuru yerleştiriyoruz Bunu yaparken un ve su ile ayran kıvamında bir bulamaç hazırlıyoruz ve parmaklarımızı önce bulamacın içine batırıp hamuru iyice açıp inceltiyoruz, ortasına hazırladığımız etli veya peynirli karışımı koyuyoruz, üzerine parça parça tereyağ koyuyoruz , kenarları boş olacak şekilde boş olan kenarları üzerine kapatıyoruz Şekillenen pidemizin kenarlarına tereyağını hafif eritip sürüyoruz, yumurta sarısı sürüyoruz 200 derecelik fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiriyoruz. pişmesine yakın rendelenmiş kaşar peyniri serpiyoruz 5 dakika fırında bekletip çıkartıyoruz .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder