10 Eylül 2008 Çarşamba

ŞEKERPARE

MALZEMELER
125 gram tereyağ veya margarin(oda ısısında )yumuşamış
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
ŞERBETİ
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Bir iki damla limon suyu
YAPILIŞI
Şerbet kaynatılıp soğumaya bırakılır, oda ısısında ılık olacak
Un, şeker, yumurta,kabartma tozu,vanilya ,tereyağ hepsi yoğrulur, yumuşak bir hamur yapılır, ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp istenen şekil verilir, istenirse kimisinin üzerlerine yumurta sarısı sürülür. Kimisine sadece üzerlerine fındık konulur, ısıtılmış sıcak fırında 170 derecede pişirilir.Fırından çıkınca ılık şerbet dökülüp üzerine bir tepsi kapatılıp soğuması beklenir .
NOT:su bardağı büyük boy olacak ağızda dağılan nefis bir tatlı afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder