22 Eylül 2008 Pazartesi

LABNELİ POĞAÇALAR

MALZEMELER
250 gram eritilmiş tereyağı (1 paket)
1 paket labne peyniri
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
İÇ MALZEMESİ
150 gram rendelenmiş veya ezilmiş beyaz peynir
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
2 yumurtanın akı
ÜZERİ İÇİN
2 yumurta sarısı
çörek otu, susam
YAPILIŞI
Peynir , dereotu, maydanoz, yumurta akı hepsi karıştırılıp iç hazırlanır .
Eritilmiş tereyağ ılındıktan sonra hamur yoğuracağımız kabın içine koyulur bir paket labne peyniride eklenip tel çırpıcıyla iyice karıştırılır, yarım bardak süt eklenip tekrar iyice karıştırılır un, kabartma tozu ve tuz da eklenip ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur .
Yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp hazırladığımız iç konup kapatılır , üzerlerine yumurta sarısı sürülür susam ve çörek otu serpilip 180 derecede pişirilir.
NOT : Tarif Selin çağlayan arkadaşımızın sitesinden pişerken mis gibi kokusu evin her tarfına yayılıyor tavsiye ederim biz çok beğendik .Selin arkadaşımız içine zeytin ve yeşil biberde eklemişti ben koymadım .
Afiyet olsun .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder