4 Eylül 2008 Perşembe

Sütlaç

Tatil dönüşü, annemin hazırladığı sofrada bu nefis tatlı da yer alıyordu.. Hafif olduğundan ramazan ayına çok uygun olduğunu düşünüyorum..

Malzemeler:
2 kg. süt

1 lt. su
2 kahve fincanı pirinç
arzu ettiğiniz miktarda tozşeker
bir çimdik tuz
tarçın (süslemek için)

Ayıklayıp yıkadığınız pirinçleri süt ve su ile tencereye koyun, orta ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağı kısın. 2 saat kadar kısık ateşte, hafif koyulaşmaya başlayana kadar pişirin. Toz şekeri ilave edin, bir cimdik de tuz koyun. Üzeri kaymak bağlayıp koyulaştığında ocaktan alın ve kaselere pay edin. Ilındıktan sonra buzdolabında soğutun ve servis öncesi tarçınla süsleyin.

Not: İsterseniz 2 - 3 adet damla sakızını havanda dövüp pişerken sütlaca ilave edebilirsiniz, ya da fırına dayanıklı kaseler kullanıp pişen sütlaçları üzerleri kızarıncaya kadar fırınlayabilirsiniz.

Afiyet olsun!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder