25 Eylül 2008 Perşembe

Şipşak Tarhana Çorbası

Anadolu'da sofralardan eksik olmayan, besleyici değeri yüksek ve pişmemiş haliyle uzun süre muhafaza edilebilen çok eski bir yiyecek olan tarhanayı bu ramazan bol bol tükettik.. Öyle görünüyor ki, kış boyunca da annemin semt pazarından aldığı tarhanayı keyifle içeceğiz..

Malzemeler:
2 çorba kaşığı tarhana
su (bir miktar oda ısısında, bir miktar da kaynar)
tereyağı
nane
pul biber
tuz
(arzu ederseniz salça da ilave edebilirsiniz)

Tencereye aldığınız tarhananın tamamı ıslanacak şekilde üzerine oda ısısındaki sudan dökün ve tarhananın homojen bir şekilde suya karışmasını sağlayın. 15-20 dk. suda kalan tarhanayı ocağa alın ve orta ateşte içine yavaş yavaş kaynar su ekleyerek devamlı karıştırın (çorbanın koyuluğunu damak zevkinize göre ayalayabilirsiniz, bu yüzden su miktarı vermedim). Çorbada pütür kalmadığında tencerenin ağzını kapayın ve bir taşım kaynatın. Bu esnada küçük bir cezveye tereyağ, nane ve pul biberi alıp orta ateşte yağ eriyip kızıncaya kadar hepsini pişirin. Tarhananın içine bu sosu gezdirin, tuz ekleyin ve 3-4 dk. daha pişirip servise sunun.

Bu çorbayı Şipşak Tarifler etkinliğine yolluyorum, kolay gelsin Bir Demet Fesleğen..

Afiyet olsun!

Not: Hepinizin Kadir Gecesi mübarek olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder