30 Ağustos 2005 Salı
Nohutlu Bamya
Sonunda Nohutlu Bamya
Bu ayın sebzelerinden Bamyayı seçtiğimizden beri Zeynep bana Bamya tarifleri yapsana diye baskı kurdu arkadaşlar:) Ve ısrarla Nohutlu Bamya yapsana dedi. Bamyayı severim ama hani öyle her hafta olsun şeklinde değil bu sebeple ben çok üstünde durmasam da Zeynep ten daha fazla laf işitmemek için bu hafta yapacağım bamyayı Nohutlu yapayım bari dedim:)
Yoksa inanın kurtulamazdım Zeynep’ ciğimin dilinden:)
Artık Zeynep mutlu , ben mutlu:)))
Nohutlu Bamya
Bildiğimiz Bamya.
Bamyalar temizlenir. Şapkaları çıkarılır:)
Temizlenen Bamyalar ın üzerine limon sıkılır ve diğer işlemleri yapana dek öyle bekletilir.
1 adet soğan kesilir, üzerine temizlenmiş Bamyalar ilave edilir, en üste küp domatesler konur , kısık ateşte 2-3 dk. pişmeye bırakılır. Sonra üzerine sıcak su ilave edilir ve yarım limon suyu sıkılır.
Arada karıştırmak icap ederse tencere sallanır. Zira kaşıkla karıştırırsanız Bamyalar zedelenir.
Pişmeye yakın haşlanmış nohutlar ilave edilir ve 10 dk. kadar birlikte pişirilir, ocak kapatılır.
Ve afiyetle yenir.
Afiyet olsun
Figen
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder