1 Ağustos 2005 Pazartesi
MURDUM ERIKLI KEK
Bende bu aksam benim Murdum Erikli Kekiki yaptim,
hazir mevsiminde iken bolca kullanalim, vucudumuza
faydalari olan bir meyva...
==============================================
Malzemeler :
1 su bardak seker ( 3/4 doldurdum ben bardagimi)
3 tane yumurta
1 paket kabartma tozu
3/4 su bardagi sour cream ( yogurt kullanabilirsiniz)
1/2 su bardagi cicek yagi
3 su bardak un
yarim cay kasik tyz
15 tane murdum erigi
Nasil mi Yaptim?
Once sekerle yumurtalari iyice cirptim, sonra icine sour cream ( yogurt) ilave edip
yine cirpmaya devam ettim, cicek yagini da ekledikten sonra kabartma tozunu ve
unu ilave ettim, tum karisim kek kivamina gelene kadar cirpma isine devam ettim,
sonra kucuk dogradigim 3-4 tane murdum eriginide karistirdim hamura, sonra
kalibi yagladim, kalinin altina dilimledigim Murdum Eriklerini siraladim, sirt sirta
verdi hepsi, uzerine hazirladigim kek hamurunu dokup 375 F de yaklasik 40 dk pisirdim.
Firindan cikinca ilimasini bekledim, sonra kalibimi ters cevirdim, dilimledim,
goruldugu uzere dondurma ile servis yaptim.
Afiyet Olsun.
Zeynep
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder