7 Ağustos 2005 Pazar

ENCHILADA - MEKSIKA YEMEGI


Uzun suredir yapmak istedigim bir tarif, Texas'da yasayinca
Meksika yemekleri yapmamak, ogrenmemek olmuyor, bunu
bilen dostlarda bir cok defa sordular ne zaman yapip bloga
koyacaksin diye, kismet bugunmus...Yapimi hic zor olmayan
basit bir yemek ama leziz.

Malzemeler:

3 adet tavuk gogsu
1 paket tortilla ( 12 adet)
enchilada sos ( tarifi ilistirdim)
4 kap kasar rendesi


Nasil mi Yaptim?

3 adet tavuk gogsunu biraz tuz, karabiber, kekik ve yag ile sote edip
bekletiyoruz, sonra ister grill de, ister ocak uzerinde tavada pisiriyoruz,
pistikten sonra ince dilimliyoruz, sonra tortillalarimizdan bir tane
aliyoruz, ortasina bu tavuklardan bir miktar koyuyoruz, uzerine
pisirdigimiz enchilada sostan gezdiriyoruz, sonrada kasar rendesi
koyup katliyoruz, firin kabina ters cevirip yerlestiriyoruz,
malzememiz bitene kadar ayni islemi tekrar ediyoruz, sonra kalan
sosu uzerine dokup, tekrar kalan kasar rendesinide dokup firina
suruyoruz, yaklasik 20 dk.da enfes bir lezzete kavusuyor.
Firin yerine mikrodalgada da yapiyorum ben bunu,
4 tane yaptigim zaman yaklasik 1.5 dk tutmam kafi geliyor yine.

enchilada sos icin :

3 YK su
2 YK salca
1 YK zeytinyag
1 YK seker
1/2 CK kirmizi biber
3 dis sarimsak ( ezilmis)
1/2 CK kimyon
1 adet kucuk kuru sogan (rendelenmis)
tuz, aci pul biber ( istege bagli)
tum malzemeyi bir araya getirip sos kabinda ateste pisirin, kaynayinca kapatin,
YK: yemek kasigi
CK: cay kasigi

Tortilla : evde yapabilmeniz icin.Gerekli olan malzeme:
10 tane tortilla icin;
2 kup un
1 cay kasik kabartma tozu
1/2 cay kasik tuz
1/2 kup tereyag
1/2 kup ilik su
Hepsini iyice yogurup, dinlendirdikten sonra kucuk yuvarlak yufka seklinde acip kisik ateste teflon tavada ters yuz ederek pisirin. Ya da kucuk top yapin hamuru,yagli kagit arasina koyup merdane ile uzerinden birkac gecmeniz yeterli olacaktir,acilmasi daha kolay olur boylelikle. Burada bu is icin Tortilla Presler kullaniliyor.

Afiyet Olsun
Zeynep.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder