2 Ağustos 2005 Salı

MANTARLI BULGUR PİLAVI


İki gündür Mürdüm Erikli tariflerden sonra akşam yemeğimiz için yapılacak bir tarif iyi gider diye düşündüm:) Tarif yayınlanmak için epeydir bekliyordu , bugüneymiş.
Ben yemeklerin yanına genelde pilav , yada makarna yaparım.Daha çok kış aylarında ihtiyaç oluyor yazın zeytinyağlıların yanına pek gerek olmuyor. Bu yüzden bu tarifi arada yapıyorum değişiklik oluyor.


MANTARLI BULGUR PİLAVI

Malzemeler
Yarım kg. pilavlık bulgur
250 gr. Mantar
2 adet orta boy soğan
1 ÇK salça
2-3 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya su
100 gr. Haşlanmış bezelye
Tuz, karabiber, yağ

Yapılışı
1. Bulguru temizleyip yıkayıp tel süzgüde süzdürelim
2. Mantarları ince dilim kesip limonlu suda haşlayalım, süzgüde süzelim
3. Soğanları doğrayıp tereyağı ile birlikte hafifçe pembeleşinceye kadar kavuralım
4. Salçayı ekleyip biraz daha çevirelim
5. Biberleri ve bulguru ekleyip , bulgurlar şeffaflaşıncaya kadar kavuralım
6. Domatesi tavla zarı iriliğinde doğrayıp tencereye ilave edelim
7. Birkaç dk. daha kavurup , kaynar haldeki suyu , mantarları, bezelyeleri tuz karabiberi tencereye aktaralım
8. Kapağı kapatıp bulgurlar suyunu çekene kadar , göz göz olana kadar ağır ateşte pişirelim
9. 15 dk. dinlendirip servis yapalım

Afiyet olsun
Figen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder