12 Nisan 2013 Cuma

TUZLU KURABİYE

Bu nefis tuzlu kurabiyeleri çarşamba akşamı dernek toplantımız için hazırlamıştım
Yiyen arkadaşlardan tam not alınca banada tarifi paylaşmak kaldı
Kurabiye hamuruna eklenen sirke hamuru yoğururken biraz rahatsız edebilir
kurabiyeler piştikten sonra sirke kokusu tamamen yok oluyor 
Malzemeler
250 gr oda ısısında yumuşamış margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı şeker
3 çorba kaşığı sirke
1 yumurta akı(sarısı üzeri için)
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Un
Üzeri için
1 yumurta sarısı
Çörek otu
Hazırlanışı
Yoğurma kabına margarin ve sıvı yağ alınır margarin iyice ezilene kadar karıştırılır
Sirke,şeker,mahlep ve tuz ilave edilir karıştırılır
Karışıma kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır
Hamurdan parçalar kopartılır ve istenilen şekil verilir yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı dürülüp çörek otu serpilir önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder