9 Nisan 2013 Salı

ÇİKOLATALI KEK

Malzemeler
4 adet yumurta(oda sıcaklığında)
160 gr çikolata
200 gr margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 çorba kaşığı kakao
Hazırlanışı
Yumurta ve şeker mikserle köpürüp kabarana kadar çırpılır
Eritilmiş margarin ve yoğurt ilave edilip karıştırılır
Çikolata benmari usulü eritilir ve karışama ilave edilir karıştırılır
Un,kabartma tozu,vanilya ve kakao elenir sıvı karışıma eklenir spatula ile karıştırılır
26 cm yağlanmış kelepçeli kalıba karışım boşaltılır
Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirilir
Keki fırına koyduktan sonra ilk 20 dakika fırının kapağını açmayın yoksa kekiniz çöker


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder