10 Nisan 2013 Çarşamba

mercimekli mantı çorbası


Çorba içerisindeki kullanacağınız mantıyı buradan tarifine uygun olarak hazırlayın. Ya da, marketlerde satılan paket mantı kullanın. Mercimekli mantı yapmak için en uygun mantı çeşiti, bohça bükümlü Kayseri mantısıdır. Çorbaya hazırlayacağınız salçalı sosu tereyağı ile hazırlarsanız çorbanın tadına doyum olmaz. Sultan, mercimekli mantı çorbasını bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin.

Neler Lazım
200 gr. mantı
bir çay bardağı yeşil mercimek
beş kaşık zeytinyağı
bir kaşık salça
kuru nane, tuz
altı bardak sıcak su

Yapılması
mercimeği yumuşayıncaya kadar haşlayın
tavada yağ ile birlikte salça ve naneyi kavurun
tencereye su, mercimek ve tuzu koyun kaynatın
üzerine mantıyı ilave edin karıştırın
tencere açık olarak normal ateşte mantıyı 15 dakika haşlayın
süre bitiminde üzerine salçalı sosu ilave edin, karıştırın
ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder