14 Nisan 2013 Pazar

KÜLAH POAÇA


1 çay  bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 pk instant kuru maya
1 yumurtanın beyazı sarıları üzerine
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
margarin (75 gram)ERİTİLMİŞ
YAPILIŞI
Unun ortası açılır maya ,tuz,şeker katılıp karıştırılır, sıvıyağ,süt,yoğurt 1 yumurtanın beyazı katılıp hamur yoğurulur.Mayalanmasını beklemeden hamur 4 bezeye ayrılır,her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır eritilimiş margarin ile yağlanır iki kenar ortada birleştirilip tekrar yağlanıp katlanır paket gibi yapılır.Bütün bezeler aynı şekile hazırlanır ilk yaptığımız bezeyi uzunlluğuna  açıp   ince şeritler kesilip kalıba sarılır,15 20 dakika bekletilip  hamurların üzerine yumurta sarısına sıvıyağ ilave edlip sürülür ,200 derecedeki sıcak fkırında pişirilir.Soğuyan poaçaların içlerine beyaz peynir ezilir 2 diş sarımsak, 2 kaşık mayonez, dereotu, maydanoz  karıştırılıp  ilave edilip içleri doldurulur kıyılmış maydanoza batırılıp sevis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder