28 Nisan 2013 Pazar

KAPALI PİZZA




1 çay  bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1/2 pk instant kuru maya
1 yumurtanın beyazı sarıları üzerine
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
margarin (75 gram)ERİTİLMİŞ
İÇ MALZEMESİ
2ortaboy domates
sucuk 
4 adet yeşilbier
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
ketçap veya sulandırılmış salça
tuz,karabiber,pulbiber,istenirse kekik ve 2 diş  sarımsak ilave edilir 
malzemeler ufak doğranıp hazırlanır, kaşar rendelenip hepsi harmanlanır.
YAPILIŞI
Unun ortası açılır maya ,tuz,şeker katılıp karıştırılır, sıvıyağ,süt,yoğurt 1 yumurtanın beyazı katılıp hamur yoğurulur.Mayalanmasını beklemeden hamur 4 bezeye ayrılır,her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır eritilimiş margarin ile yağlanır iki kenar ortada birleştirilip tekrar yağlanıp katlanır paket gibi yapılır.Bütün bezeler aynı şekile hazırlanır ilk yaptığımız bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp yağlıyoruz üzerine 1 dolu kaşık ketçap sürüyoruz, hazırladğımız harcı ortasına yerleştirip kenarlarından kesip harcın üzerini kapatıp mayalanması için bir süre bekliyoruz  yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp pizzaların üzerlerine sürüyoruz   ,200 derecedeki sıcak fkırında pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder