14 Nisan 2013 Pazar

SÜTLÜ PATLICAN SALATASI

Güzel bir meze tarifim var bu gün.Patlıcan salatasını seven her insan gibi bu bende ilk gördüğümde tadını çok merak edip bir çatal atıvermiştim salataya. O günden sonrada sütlü patlıcan salatası bir hayran daha kazandı. Sıra sizde....
MALZEMELER
2 adet patlıcan
1 tsp tereyağı
4-5 tbsp sıvıyağ
1,5 tbsp un
1 cup süt
2 diş rendelenmiş sarımsak
1/4 cup çekilmiş ceviz içi
Damak tadına göre tuz, karabiber, pul biber

Fırında patlıcan közlemek için;
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtalım.
Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayalım.
Patlıcanların üzerine fırçayla sıvıyağ sürüp fırın tepsisine yerleştirelim..
Patlıcanları yumuşayana dek pişirelim.
Pişen patlıcanları fırından çıkarıp kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
Orta boy tencereye tereyağını alıp eritelim ve unu ekleyip kavuralım.
Patlıcanları ve sarımsakları tencereye alıp kavurmaya devam edelim.
Sütü ilave edip karıştıralım ve bir taşım kaynayana kadar pişirelim.
Tencerenin altını kapatıp ocaktan indirelim ve birkaç dakika soğuması için bekletelim.
Tuz, ceviz içi ve baharatlarını ilave edip iyice karıştırıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder