13 Nisan 2013 Cumartesi

tavuk kızartması


Görmekte olduğunuz tavuk, tarifimde anlattığım şekilde fırında kızartılmıştır. Tavuğu bir güzel temizledim, yani üzerindeki tüyleri, telek artıklarını ve kullanılmaz yerlerini aldım. Ardından yıkadım, süzdüm ve içini dışını güzelce tuzla ovaladıktan sonra ayaklarını bağladım. Tavuğu torbaya koymazdan önce terbiyesini hazırladım ve tavuğun içine dışına sürdüm. Fırın torbasına koydum, bağladım, torbayı üç yerinden deldim ve fırın tepsisine koydum. Tahmin edeceğiniz gibi tepsiyi kızgın fırının orta rafına sürdüm. Tavuğu kızartıktan sonra "sizlere güzelce piştiğini göstermek için" göğsünü ikiye ayırdım. Sultan, fırında tavuk kızartmasını bazen bu tarifle yapar. Hadi bakalım kolay gelsin

Neler Lazım
bir bütün tavuk
bir kaşık yoğurt
üç kaşık ayçiçek yağı
bir kaşık domates salçası
bir çay kaşığı karabiber, tuz
bir fırın torbası

Yapılması
tavuğu güzelce temizleyin, yıkayın ve süzün
terbiyesinin hazırlanması
bir kap içine yağ, yoğurt, salça, karabiber ve tuzu koyun, karıştırın
ardından terbiyeyi elinizle tavuğun içine ve dışına sürün
fırın torbasının içine çok az un koyun ve yüzeyine yayın
ardından tavuğu koyun ve torbayı bağlayın
buhar çıkması için üzerini bir kaç yerden delin ve tepsiye koyun
tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırına sürün ve 1 saat pişirin.
süre sonunda torbayı açın, tavuğu açık olarak fırına sürün
ara sıra tavuğu yağlayarak güzelce kızartın
ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin.
Sultan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder