29 Nisan 2013 Pazartesi

ÇATLAK KURABİYE

Çatlak kurabiyeyi bir kaç deneme sonunda istediğim sonuca ulaştım
Tabiki tariflerine her zaman güvendiğim yeşil kivinin tarifini uyguladım sonuç başarılı oldu
Seçil hanımın yazdığı önemli detayları aynen aktarıyorum,sizlerde bu önemli detaylara uyarsanız
başarılı bir sonuç elde edebilirsiniz
1-Kesinlikle % 70 kakao oranına sahip biter çikolata kullanmak
2-Mikserle hazırladığınız kurabiye hamuru koyu kek hamuru kıvamında olacak
3- Mutlaka en az 3 saat buzdolabında bekletilecek
4-10 dakika pişirme süresini geçmeyin
Un miktarı az hamur cıvık diye un eklemeyin hamur dolapta beklediğinde
sertleşecektir ve kolay şekil alacaktır
Kurabiyeler piştikten sonra dışı  hafif sert içi yumuşak bir kurabiyeniz olacak
Detaylar için sevgili yeşilkiviyi ziyaret edin
Malzemeler
225 gr bitter çikolata (% 70 kakao içeren)
2 adet büyük boy yumurta
60 gr tereyağı
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
2 su bardağı un (225 gr)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tutam tuz
Üzeri için
Toz şeker
Pudra şekeri
Hazırlanışı
Çikolata ve tereyağı birlikte benmari usulü eritip bir kenara alıp ılıtın
Şeker ve yumurtayı mikserle 7-8 dakika yumurta ve şeker beyazlaşana kadar çırpın
Erimiş çikolatayı ve yağı ekleyip 1-2 dakika çırpın
En son kuru malzemeleri ekleyin ve karıştırın, üzerini örtüp buzdolabında 3 saat bekletin
Hamuru dolaptan çıkartıp hızlı olarak ceviz büyüklüğünde parça kopartıp yuvarlayın
Önce toz şekere sonra bol pudra şekerine bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 10 dakika pişirip fırından çıkartıp soğutun
Süreyi sakın aşmayın yoksa kurabiyeleriniz sertleşir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder