Sevgili cenk' in tarifini tekrar yapıp yeni fotoğrafları ile yeniden yayınlıyorum.
Takdir edersinizki blogla birlikte gelişiyor bloğa dair her şey. Bu tarif ve benim fotoğraf çekimlerimde bence bunun en güzel kanıtı. Artık evin hangi köşesinde fotoğraf çekmeliyim diye düşünmüyorum. Gün ışığını en güzel alan köşelerimi buldum sonunda. Gece çekimlerim hala sorunlu olsa da bu konu içinde araştırmalarım devam ediyor.
Yemek fotoğrafçılığı hakkında internetten bilgiler de mevcut. Özellikle sevgili devletşaha ait Yemekname deki yemek fotoğrafçılığı dizisini mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
MALZEMELER
280 gr ufak parçalara bölünmüş bitter çikolata
2 tbsp kakao
125 gr tereyağı
1 cup şeker
1.5 cup (225 gram) ceviz/Orjinal tarifde fındık kullanılmış.
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
1/4 cup un
1/2 çay kaşığı deniz tuzu/yoksa normal sofra tuzu da olur:)
25*25 cm fırın kabımızı yağlı kağıt ile kaplayalım. Fırınımızı 180C’ye ayarlayıp ısıtalım.Cevizin 1 cup’unu çok ince öğütelim. Kalan cevizi bıçakla dilimleyip kavuralım.
Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip kakaoyu ekleyelim ve karıştıralım. 5 dakika kadar soğutup şekeri ekleyip çırpalım.
Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim. Daha sonra vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Unu, toz cevizi ve tuzu çok karıştırmadan önceki karışımımıza bir spatula yardımıyla ekleyip yedirelim.
Son olarak kalan yarım su bardağı kavrulmuş cevizi harcımıza ekleyelim.
Brownie harcını kalıba dökelim ve üzerini bir spatula ile düzeltip fırına verelim. Yaklaşık 30-35 dakika brownieleri pişirip fırın kabını soğuması için dışarı çıkartalım.
soğuyan kalıptan brownieleri çıkartıp oda sıcaklığında veya buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Takdir edersinizki blogla birlikte gelişiyor bloğa dair her şey. Bu tarif ve benim fotoğraf çekimlerimde bence bunun en güzel kanıtı. Artık evin hangi köşesinde fotoğraf çekmeliyim diye düşünmüyorum. Gün ışığını en güzel alan köşelerimi buldum sonunda. Gece çekimlerim hala sorunlu olsa da bu konu içinde araştırmalarım devam ediyor.
Yemek fotoğrafçılığı hakkında internetten bilgiler de mevcut. Özellikle sevgili devletşaha ait Yemekname deki yemek fotoğrafçılığı dizisini mutlaka okumanızı tavsiye ederim.
MALZEMELER
280 gr ufak parçalara bölünmüş bitter çikolata
2 tbsp kakao
125 gr tereyağı
1 cup şeker
1.5 cup (225 gram) ceviz/Orjinal tarifde fındık kullanılmış.
3 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
1/4 cup un
1/2 çay kaşığı deniz tuzu/yoksa normal sofra tuzu da olur:)
25*25 cm fırın kabımızı yağlı kağıt ile kaplayalım. Fırınımızı 180C’ye ayarlayıp ısıtalım.Cevizin 1 cup’unu çok ince öğütelim. Kalan cevizi bıçakla dilimleyip kavuralım.
Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritip kakaoyu ekleyelim ve karıştıralım. 5 dakika kadar soğutup şekeri ekleyip çırpalım.
Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edelim. Daha sonra vanilyayı da ekleyip karıştıralım.
Unu, toz cevizi ve tuzu çok karıştırmadan önceki karışımımıza bir spatula yardımıyla ekleyip yedirelim.
Son olarak kalan yarım su bardağı kavrulmuş cevizi harcımıza ekleyelim.
Brownie harcını kalıba dökelim ve üzerini bir spatula ile düzeltip fırına verelim. Yaklaşık 30-35 dakika brownieleri pişirip fırın kabını soğuması için dışarı çıkartalım.
soğuyan kalıptan brownieleri çıkartıp oda sıcaklığında veya buzdolabında bekletip soğuk olarak servis edelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder