16 Eylül 2012 Pazar

Yeğenim Damla bebek gezmesinde güzel prensesi zeynep'le bizdeydi

101_7891-001 - Kopya (2)
101_7896 - Kopya (2)


101_7890-001 - Kopya (2)





101_7896 - Kopya (2)


101_7889-crop
101_7882
101_7828
101_7827





101_7817
101_7843
MALZEMELER
1kilo taze barbunya
2 adet havuç
1 adet soğan
2 adet domates
1tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytin yağı
3-4 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
tuz
üzerine maydanoz
 YAPILIŞI
Barbunya ayıklanıp yıkanır ,kaynayan 3 su bardağı suya atılıp pişmeya bırakılır.Diğer tarafta soğan yemeklik doğranır  havuçlar yarım ay şeklinde doğranır, sarımsaklar doğranır hep  birlikte zeytin yağında kavrulur, rendelediğimiz domates ve salça ilave edilp bir milktar  daha kavrulur  tuzu ve şekeri katılıp kaynamakta olan barbunyalara ilave edilerek barbunyalar iyice yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılıt
101_7879
101_7877

101_7861-001

101_7856 - Kopya
MALZEMELER
Üzeri için
150 gram ceviz
100 gram toz şeker (1/2 su bardağı )
72 gram un ( yarım su bardağında biraz fazla )
60 gram tereyağ
2 tatlı kaşığı tarçın
1 çay bardağı damla çikolata
1 paket vanilya 
KEKİ
300 gram un (2,5 su bardağı)
2 adet iri yumurta
200 gram toz şeker( 1 su bardağı)
250 gram yoğurt (1 su bardağı yoğurt)
Yarım çay kaşığı tuz 
125 gram yumuşak tereyağ oda ısısında 
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
YAPILIŞI 
Bir kapta dövülmüş ceviz, tereyağ, toz şeker, un ve diğer malzemeleri   katıp karıştırıyoruz.
Kek için  yumuşak tereyağı ile toz şekeri mikserle  çırpıyoruz teker teker yumurtaları ilave ederek çırpmaya devam ediyoruz, yoğurdu ilave ederek bir miktar daha çırpıyoruz , un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu katıp tahta kaşıkla karıştırıyoruz, katı bir hamur oluyor. Baton kalıbımızı yağlıyoruz kekin yarısını kalıba boşaltıyoruz,  cevizli karışımın yarısını kekin üzerine döküyoruz, kalan keki harcın üzerine döküp kalan harcımızıda kekin üzerine döküp 180 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakıyoruz.
101_7894-001
Resim yazısı ekle
http://dogada.blogspot.com/2012/08/bulgurlukiymali-borek.html

101_7874
http://dogada.blogspot.com/2008/09/kirmizi-biber-salatasi.htmlResim yazısı ekle
101_7895
3 adet yumurta 
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı incir
1/2 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın 
KREMASI
2 çorba kaşığı un
5 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nışasta
1 litre süt
50 gram margarin
1 paket krem şanti  
YAPILIŞI
U n ve kabartma tozunu eliyoruz içine tarçın ve dövülmüş cevizi küp küp doğradığımız inciri ilave ediyoruz . Yumurtaları 1 su bardağı şekerle boza kıvamına gelene kadar  iyice çırpıp  kuru malzemelere ilave ederek tahta kaşıkla karıştırıp bir borcama veya tepsiye döküyoruz 170 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz .Kreması için kuru malzemeleri eleyip karıştırıyoruz içine 1 litre sütü yavaş yavaş ilave ederek  ocağın üzerinde devamlı karıştırarak pişiriyoruz.Margarini katıp erimesini bekleyip ateşten alıyoruz , içine krem şantiyi katıp mikserle çırpıyoruz ,soğuyan kekimizin üzerine sıcak krema dökülecek üzerine hindistan cevizi dökülerek servise hazırlanacak 
104_2377

http://dogada.blogspot.com/2011/03/katmer-poaca.html
101_7688
http://dogada.blogspot.com/2012/09/fette.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder