26 Eylül 2012 Çarşamba

MİLFÖY PİZZA


Haftasonu kahvaltıya ya da çay saatine değişik ,pratik,leziz bir alternatif :) Sizde benim gibi pizza sever iseniz deneyebilirsiniz.

MALZEMELER:

8 adet milföy
1 adet domates
2 adet sivribiber
1 adet kırmızıbiber
2 yemek kaşığı  konserve mısır
7-8 adet siyah zeytin
1 yemek kaşığı ketçap
1 çay bardağı rende kaşar
sucuk
sosis
tuz
kırmızıpulbiber
karabiber
kekik
YAPILIŞI:

Milföyleri derindondurucudan çıkarınca yarım saat kadar çözdürün ,margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.Bir kasede ketçabı biraz su ile sulandırıp milföylere fırça ile sürün.Üzerine pulbiber,kekik serpin.Diğer tarafta bir kasede kabuklarını soyup küp küp doğrandığınız  domatesleri,çekirdekleri çıkarılıp ince ince kıyılmış biberleri karıştırın.İçine çekirdekleri çıkarılan zeytinleri,doğranmış sucuk ve sosisleri ,yıkayıp süzdüğünüz mısırı katıp harmanlayın.Tuz ,karabiber serpin.Bu karışımı milföylere kaşıkla bölüştürün.Arzunuza göre konserve mantar ,salam ...gibi malzemelerde ekleyebilirsiniz.En üste taze kaşar rendesi serpip 200 derecedeki fırına koyun kızarınca çıkarın.Afiyetolsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder